Friday 26 February 2010

Естрада (Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.)

Співтовариство
Артистів, що вважають за краще естрадний жанр, називають артисти естради, естрадні артисти. В більшості випадків естрадні артисти асоціюються із зірками естради (зірка естради).
Українська естрада в даний час є компанією творчих осіб, що представляють як естрадний жанр, так і інші жанри сценічного мистецтва.
В ряду естрадних виконавців і зірок естради прийнята алегорична класифікація що додає титул до імені естрадного виконавця. Наприклад «примадонна української естради», «король гламуру», «патріарх естради».
[ред.] Зв'язки
Як вид культурно-економічної діяльності естрада є складеним поняттям шоу-бізнесу. Проте в деяких випадках такі асоціації недопустимі.
[ред.] Поширення
В основному естраду класифікують по географії поширення, наприклад Українська естрада, Російська естрада, Радянська естрада, Французька естрада.
Так сама поширена класифікація за жанром або іншими характеристиками, наприклад андрогинна естрада (андрогин), танцювальна естрада.
[ред.] Формування
Естрада як жанр формується завдяки співтовариству зацікавлених осіб. У Радянському Союзі такі формування підтримувало держава, за допомогою фінансування студій естрадної майстерності, дитячо-юнацьких естрадних гуртків.

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0

No comments:

Post a Comment