Thursday 18 March 2010

Юрій Гуржи та Мама Діаспора



Гучна андеграунд-вечірка, що проходила у Sullivan Room Kiev зібрала організаторів, музикантів і просто шанувальників рок-н-ролу of the world. DJ Yuriy Gurzhy, якого вже встигли охрестити «нашою людиною з Берліна», та київський проект Mama Diaspora влаштували виступ з присмаком балагану. Популярний лондонський DJ Scratchy так професійно відіграв свій унікальний сет, що українські музиканти та діджеї стояли чи не з роззявленими ротами й округленими очима, а підривний піпл на данс-полі, ні, не стибав – витанцьовував.

Також вечірка офіційно презентувала хедлайнерів 2010 рок-фестивалю Stare Misto. До Львова 22 травня завітають Океан Ельзи із тільки-но випущеним альбомом «Dolce Vita» та Goran Bregovic зі своїм Wedding and Funeral Band. А тепер докладніше…

Sullivan Room - це брендовий клуб світового значення, філіал Нью-Йоркського клубу, так, принаймі, про себе відзиваються, але під вивіскою казино Split на Прорізній. Місце, що більше тяжіє до різноманітних андерграундно-гламурних вечірок, ніж до звичних клубних тусовок.

Отже, Юрій Гуржи(DJ Yuriy Gurzhy), один з засновників проекту Russendisko, фронтмен колективів RotFront та Shtetl Superstars Orchestra, відривався на повну, слідуючи моді вечірок ТАКОГО формату, бухаючи коньячок під час виступу-відриву. А проект Mama Diaspora підтримували своїм, авжеж живим, виконанням шаленість вечірки. По суті, народ тільки і чекав їх виступу, а що стало несподіванкою, так це виклики на біс - і де!?? На дискотеці!!! Тож під час другого кола тих же треків-пісень народ не переставав гоцати.

Розігріту живим виступом публіку продовжував розривати DJ Scratchy (Лондон) – резидент лондонського клубу Gypsy Hotel, тур-діджей команд The Clash, The Pogues та Gogol Bordello. Рівень гри на тусовках, звичайно, відповідний. Порадував не тільки рок-н-ролом та балканіцею, а й фольком. Звучала, навіть, відома без пояснень «Галю приходь» ВВ, що ще раз підтверджує "хавательність" української музики не за місцем створення, а за кордоном.

Щодо ВВ, Олег Скрипка не обминув вечірку й замалювався на самому початку, також були помічені Фома з «Мандрів», Любомир Васильєв, Лілія Пустовіт, DJ Binghi (Banda Arkan), Дмитро Герасімов (TOPORKESTRA), гурт «Перкалаба».

Рок-фестиваль Stare Misto цього року відбудеться не в червні, а в травні, таким чином, він стане першим за часом проведення українським опен-ейром....

No comments:

Post a Comment